torstai 9. huhtikuuta 2015

Kööpenhaminassa - piristystä arkeen

Terveisiä Kööpenhaminasta! Minulle vierailu Kööpenhaminassa ei ollut ensimmäinen kerta, mutta oli kiva pitkästä aikaa taas käydä ihastelemassa paikkoja. Vuosien kuluessa asiat yleensä näkee uusin silmin, ja joka kerta löytää jotakin uutta ja erilaista. Viivyimme vain yhden yön, ja se oli aivan liian vähän, mutta emme ikävä kyllä voineet viipyä tällä kertaa pidempään. Autolla matka kesti nelisen tuntia pysähdyksineen. 

Malmön ja Kööpenhaminan välillä kulkee vuonna 2000 avattu silta, Juutinrauman silta. Se on lähes kahdeksan kilometriä pitkä, ja sillan jälkeinen tunneliosuus tekee tästä silta -ja tunneliyhdistelmästä jopa 16 kilometrin pituisen. Tällaisen rakentaminen ei tietenkään ole ollut ihan halpaa puuhaa, joten sillan käytöstä joutuu maksamaan. Se ei ollutkaan mitään halpaa lystiä!

Hotelli oli onneksi helposti löydettävissä jopa ilman minkäänlaisia navigointilaitteita. Ulkoapäin melko vaatimattoman oloinen hotelli olikin sisältä monin verroin hienompi, hyvin modernin näköinen. Huoneessa ei ollut mitään valittamista. :)Meidän huoneesta näkymät eivät olleet ehkä maailman hienoimmat, sillä se oli parkkipaikalle ja autotielle päin, mutta kyllä siitä vähän kaupunkia näkyi. 


Hotellin hissistä oli hienot maisemat satamaan päin.Pian saapumisen jälkeen lähdimme tutustumaan kaupunkiin, tai itse asiassa vain pieneen palaan siitä. Muistin kyseisen paikan jo entuudestaan, ja yhtä hienohan se oli nytkin. Paikka on nimeltään Nyhaven, jossa on taloja, ravintoloita ja pikkuputiikkeja kanaalin varrella. Mukava paikka istuskella, syödä ja ihailla maisemia.
Nämä pari kuvaa ovat Nyhavenin läheisyydestä. Oli jännä huomata, kuinka moni paikallinen pyöräili paikasta toiseen. Pyöräilijöitä ja pyöriä oli oikeasti ihan joka puolella. Heitä varten oli tehty ihan omat pyörätiet ja liikennevalotkin. En tiedä, onko pyöräily muuallakin Tanskassa yhtä suosittua kuin pääkaupungissa. Mutta täytyy sanoa, että hyvä Kööpenhamina! Moni kaupunki voisi ottaa mallia.Pysähdyimme syömään mukavan oloiseen ravintolaan. Suurin osa ruokalistoista luki tietenkin tanskaksi, joten päätimme vain valita jotakin, minkä ymmärsimme pihviksi. Sieltä saapuikin iso lihapalanen, josta saimme itse leikata siivuja. Ateria oli ihan hyvä, mutta ei kovin ihmeellinen. Hintaa sillä tosin oli senkin edestä.


Loppuilta kului viiniä siemaillen ja jutellen kaikesta laidasta laitaan. Syvälliset keskustelut ovat ihania! Aina voi oppia jotakin uutta toisesta. Tietysti juttelemme joka päivä enemmän ja vähemmän syvällisistä asioista, mutta harvoin samanlaisista asioista kuin nyt. Mahtavan tunnelmallinen päätös mukavalle päivälle. 

Tässä on iltainen näkymä hotellimme huoneen ikkunasta. Kuva ei kerro koko totuutta, sillä omin silmin nähtynä kaupungin valot näyttivät hienommilta kuin kuvassa.


Toisena päivänä päätimme mennä käymään Tivolissa eli Kööpenhaminan huvipuistossa. Ostimme vain sisäänpääsyt, sillä kumpikaan meistä ei ole mikään innokas laitteissa kävijä, ja lisäksi ilma ei ollut edes kauhean lämmin vielä. Oli ihana aurinkoinen päivä kävellä, ihmetellä ja nauttia Tivolin tunnelmasta.


Mahtaisitkohan sinä uskaltaa jompaan kumpaan näistä laitteista? ;D
Kun nälkä yllätti, oli apu lähellä! Valitsimme yhden Tivolin ruokapaikoista, hampurilaispaikan. Hampurilainen oli todella maukas, vaikkei mikään kovin terveellinen vaihtoehto. No, ehkei maailma siihen kaadu. ;)


Poikkesimme vielä tietenkin maistamaan hattaraa ja ostamaan vähän karkkia kojuista. Ostimme tällaiset isot tikkarit (125 grammaa), menee siinä hetki, kun tuon saa syötyä. :D


Sitten suuntasimmekin autolle ja nokka kohti kotia päin. Reissu teki todella hyvää ja toi piristystä arkeen. Harmittelimme tosin, ettemme voineet kauempaa viipyä. Ehkä ensi kerralla sitten. Mutta kaiken kaikkiaan oli todella ihana ja rentouttava matka! Kalliiksi kyllä kävi, mutta kaikki oli sen arvoista ja kokemuksia sekä yhdessäoloa kun ei rahalla voi mitata. :)

Mukavaa torstaita ja viikonlopun odotusta!2 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista. Olen käynyt muutaman kerran siellä. Kööpenhaminassa on paljon katsomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kööpenhamina on kyllä mukava ja hieno kaupunki. :)

      Poista