perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kolme kuukautta

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä! Aika on kulunut vauhdilla, tekemistä on riittänyt, ja kirjoitusinnostus on ollut jotenkin kateissa. Nyt oli korkea aika ottaa itseä niskasta kiinni, ja tulla kertoilemaan tänne viimeisiä kuulumisia.

Olemme tähän mennessä käyneet kahdessa asuntonäytössä. Ensimmäinen asunto antoi kuvissa ymmärtää paljon enemmän, mitä se todellisuudessa oli. Se oli suorastaan pettymys. Tämä asunto ei ollut meitä varten, olisi ollut paljon remontoitavaa ym. Asuntoesittelijän välinpitämättömyys ja puutteellinen esittelykään eivät tehneet vaikutusta. Pian löysimme toisen kiinnostavan oloisen asunnon. Se oli todella hieno ja juuri remontoitu! Esittelijänä toimi samainen nainen, joka oli käynyt tekemässä asunnostamme hinta-arvion. Hän oli erittäin asiantunteva ja pätevä. Asunto näytti yhtä hienolta kuin kuvissakin, ja teimme siitä tarjouksen. Ikävä kyllä asunnosta oli montakin kiinnostunutta, mitä osasimmekin odottaa, ja alunperin melko kohtuullinen hinta muuttui tarjouksien noustessa meille liian korkeaksi... Joku muu sai nyt siitä mukavan asunnon. Tietysti se jäi harmittamaan, mutta jatkamme aktiivisesti asunnon etsintää.

Kaksi viikkoa sitten menimme toisen kaupungin Skatteverketiin hankkimaan minulle ruotsalaista henkilökorttia. En tiedä, miksi kyseistä hankintaa ei voi suorittaa omassa kaupungissamme. Saimme jonottaa siellä pitkään, melkein kaksi tuntia. Itse asiointi kuitenkin sujui nopeasti. Noin viikon päästä siitä sain kotiin kirjeen, missä sanottiin, että voisin noutaa korttini samaisesta toimipisteestä. Vihdoinkin minulla on ruotsalainen henkilökortti. :) Nyt on sitten kaikenlaisia kortteja, sekä suomalaisia että ruotsalaisia. :D Vielä pitäisi hoitaa pankkiasiat kuntoon ja selvittää, käykö minun suomalainen ajokorttini vai pitääkö minulla olla ruotsalainen. Mahtaakohan kukaan tietää asiasta tarkemmin?

Tällä viikolla olen ahkerasti kokkaillut ja harjoitellut jopa leipomista, mistä välitän ruoanlaittoakin vähemmän. Jotenkin iski sellainen fiilis, ja nythän minulla on aikaa. Olen kokeillut uusiakin juttuja ja aina tulos ei ole ollut ihan toivottu, mutta kuinkas muuten kuin tekemällä oppii. Eräänä perjantaina teimme lasagnea kaverin kanssa, ja vietimme mukavaa koti-iltaa. Eräänä toisena iltana puolestaan päädyimme kahdestaan viettämään iltaa yöelämän puolelle. Tapasin uusia ihmisiä, mikä olikin tavoitteena, ja oli todella mukava ilta! Poikaystäväni kaveri ja hänen tyttöystävänsä myös kutsuivat meidät illalliselle luokseen. Voi mitkä tarjoilut he olivatkaan loihtineet! Mukavassa seurassa aika vierähti pikkutunneille asti.


Kyllästyneinä ravintoloiden pizzoihin päätimme poikaystäväni kanssa tehdä itse pizzaa. Siitä tulikin vallan hyvää!


Leivoin ensmmäistä kertaa sämpylöitä. Maistuivat ihan sämpylöiltä, eli ei kai kovin pieleen voinut mennä. :D


Ajattelin kokeilla jotakin, mitä emme juurikaan yleensä syö. Tein kanawokkia ja nuudeleita.


Seuraavaksi oli juustokakun vuoro. Koristelu on hieman puutteellinen eikä kovin kaunis, mutta kaapista ei juuri muuta päälle löytynyt.


Kyllästyin siihen, kun asunnossa ei ollut yhtään kasvia, ei yhtään vihreyttä. Ostin sitten nämä kaksi kasvia, ensimmäisen kyllä tiedän, mutta mikähän mahtaa olla kuvan toinen kasvi..? :D


Kävin myös pitkästä aikaa juoksemassa. Tai oikeastaan lenkki muuttui kävely/juoksulenkiksi. Pitää aloittaa taas rauhallisemmin. Muutenkin kun on tuo jalka/lonkka vähän vaivannut. Ja huomasin kyllä myös senkin, ettei se juoksu ihan niin hyvin enää pitkän tauon jälkeen kulkenutkaan. :D Seuraavana päivänä jalat olivat todella kipeät. Ei tullut mieleenkään lähteä silloin taas lenkille. Mutta huomenna taas.

Aika se vaan kuluu, nyt olen ollut täällä kolme kuukautta. Kolme tunnerikasta kuukautta. Paljon on siihen mahtunutkin. Mutta loppujen lopuksi olen kiitollinen niistä kaikista vaiheista, hyvistä ja huonoista. Tuntuu, että niiden myötä olen kasvanut myös ihmisenä taas ihan pikkuisen lisää. 

Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta taas! :)

  Suomalainen ajokortti käy. Pohjoismaissa saa ajaa omaan korteilla. Sitä ei tarvitse siis lähteä vaihtamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, kiitos tiedosta! :) Onpas kätevää, kun ei sitä tarvitse lähteä vaihtamaan. Sitten taitaakin enää olla vain pankkiasiat hoidettavana. Hauskaa viikonloppua! :)

   Poista