torstai 19. helmikuuta 2015

Ruotsalaistumista

Viime viikon lopulla sain toivotun kirjeen. Siinä se nyt oli, ruotsalainen henkilönumeroni. Olenko nyt sitten "virallisesti" ruotsalainen..? ;) Uusi henkilönumero näyttää hieman hassulta näin suomalaisen silmiin, sillä syntymäaikani onkin nyt nurinperin, kuten ruotsalaiset päivämäärän kirjoittavat. Minulla on nyt sitten sekä suomalainen että ruotsalainen henkilönumero. Vaikka joskus muuttaisin takaisin Suomeen, ruotsalainen henkilönumero säilyy minulla aina. Tästä se ruotsalaistuminen alkaa! :D Huomenna olisi tarkoitus mennä taas Skatteverketiin hoitamaan osoitteenmuutosta, nyt kun olen vihdoin saanut henkilönumeron. Onhan tässä tekemistä.

Myös pankista tuli lainapäätös. Sen innoittamana olemme katselleet asuntoja samaisesta hintaluokasta. Pari hyvänoloista onkin löytynyt, ja ensi kuun alussa menemme katsomaan yhtä niistä. Näytössä käyminen kun ei onneksi maksa mitään. :) Jännittävää, sillä en ole koskaan aikaisemmin näytössä käynyt.

Alan oikeasti kaivata jotakin kunnon tekemistä ja säännöllistä rytmiä. Töissäkäydessä oli aina tietty sama päivänkulku ja rytmi. Aikaisin heräämistä en kylläkään kaipaa ollenkaan, en ole mikään aamuihminen, ja tarvitsen aikaa saadakseni itseni edes jotenkuten käyntiin. Mutta siitäkin huolimatta kaipaan kaikkea sitä. Hetken aikaa on kiva vain olla, mutta pidemmän päälle ei. Ja se rahakin toki olisi kiva juttu, vaikkakin taloudellisesti pärjäämme vielä ihan hyvin näinkin.

En luultavasti pääse heti tekemään täällä koulutustani vastaavaa työtä, mutta olen avoin kaikille työmahdollisuuksille. Olenkin katsellut työpaikkoja jonkin verran, ja edelleen hyvän ruotsin kielitaidon puuttuessa on ollut kiva huomata, että tarjolla olisi jopa työtä, jossa voi puhua myös suomea. Siitä voisi olla hyvä aloittaa, ja ruotsikin harjaantuisi sitten siinä sivussa. Mutta saa nyt nähdä.


Luminen talvi tuli ja meni. Enää lumesta ei valitettavasti täällä ole tietoakaan. Eipä kovin helmikuinen sää.


Sitten lopuksi vähän sekalaisia kuvia, joita on tullut nappailtua lähiaikoina.


Uudella läppärilläni oli kyllä hintaa, mutta täytyy sanoa sen olevan hintansa veroinen!


Itsetehty fetasalaatti oliiviöljyn kera.


Tässä kuvassa on pizza ruotsalaisten tyyliin eli päällä niin kutsuttu kebabkastike. Vaikka näyttääkin ehkä erikoiselta, niin maku on todella hyvä! :) Kannattaa kokeilla.Pian onkin jo taas viikonloppu, aika kuluu vauhdilla. Toivottelenkin nyt hyvää torstai-illan jatkoa!

2 kommenttia:

 1. Kyllä se ruotsalaistuminen on nyt alkanut! ;) Viiden vuoden päästä voit sitten suoraan siirtyä myös ruotsin kansalaiseksi ilman mitään selvityksiä.
  T. Aina tilaan Vezuvio med kebabsås! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah tästä se sitten kai alkaa! ;) Ja kuulostaa hyvältä! :)

   Poista