tiistai 20. tammikuuta 2015

Avausbloggaus - Kuinka päädyin Ruotsiin?

Voin sanoa, että kyllä jännittää kirjoittaa ihan ensimmäistä kertaa blogia! En tiedä yhtään, mitä odottaa, mutta se jääköön nähtäväksi. Kerrottakoon nyt vähän taustatietoja minusta ja mistä koko blogin idea syntyi.
Olen 22-vuotias nuori nainen. Elin tavallista opiskelijan elämää Suomessa. Olin elämääni melko tyytyväinen; opiskelin mieluista alaa, tein opiskelun ohessa keikkatöitä ja vietin paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Tämä oli kevättä 2013, ja kesä oli tuloillaan. Pääsin oman alani kesätöihin, ja lomaa pidin kaksi viikkoa. Monta vuotta oli ollut puhetta kavereiden kanssa yhteisestä ulkomaanmatkasta, mutta menemiset menivät aina ristiin. Ensimmäistä kertaa pääsimme siis toteuttamaan yhteisen matkan kaverini kanssa kesällä 2013. 
Matkustimme Turkkiin, ja olimme intoa täynnä, molemmat sinkkuja ja valmiita pitämään hauskaa. Minulla ei ollut matkalta sen kummempia odotuksia, vain rentouttavaa yhdessäoloa kaverin kanssa. Viikon lähestyessä loppuaan olin laittanut merkille, kuinka lähes joka ilta samassa hotellissa asuva nuori komea mies ohi kävellessään tervehti iloisesti. Toisiksi viimeisenä iltana tämä mies teki ratkaisevan liikkeen, tuli luokseni ja kysyi olenko ruotsalainen. Ahaa, hän siis ilmeisesti oli ruotsalainen. Seuraavaksi hän pyysi minua drinkille. En osannut heti vastata mitään, katsoin vain ujona ja mutisin, etten ole aivan varma. Mies ehdotti, että voisimme tavata hotellin aulassa tiettyyn kellonaikaan myöhemmin illalla. Mietin pitkään, menenkö tapaamaan miestä vai en. Mutta onneksi menin, sillä meillä oli todella mukava ilta. Ajattelin tosin, niin kuin varmasti hänkin, että tapaaminen jäi tuohon yhteen iltaan, sillä asuimmehan eri maissa ja seuraavana päivänä oli jo lähtöpäivä. Näimme pikaisesti vielä seuraavana päivänä ennen lähtöä. Ajatukseni olivat sekaisin. Tekstasin vielä hänelle lentokentältä, ja kiitin mukavasta illasta. 

Viestittely jatkui siitä päivästä lähtien päivittäin, vaikkakin koko tilanne tuntui aivan mahdottomalta, sillä hän asui Ruotsissa ja minä Suomessa. En tiennyt yhtään, mikä koko juttu oli. Jotakin niin ihmeellistä siinä kuitenkin oli, että vain viikkoa myöhemmin tilasin lipun Ruotsiin hänen luokseen ja viivyin viisi päivää. Hullua tai ei, minusta tuntui, että minun piti tehdä tämä. Tuntui, kuin olisimme tunteneet aina. Kesälomaa oli vielä jäljellä nuo muutama päivä, ja teimme yhdessä kaikkea kivaa. Kaikki tuntui niin luonnolliselta ja olin hyvin ihastunut.
Suomeen palaaminen oli todella tylsää, ja koulukin alkoi taas. Emme ikinä puhuneety, miksi kutsuisimme tilannettamme, tuntui vain loogiselta vuorotellen aina kun mahdollista matkustaa toisen luo. Välillä viikonlopuksi, välillä viikoksi tai pidemmäksikin. Olin aina vannonut, etten ala etäsuhteeseen enkä varsinkaan toisen maalaisen kanssa. Mutta niin vain kävi. Joskus tapasimme kerran kuussa, pisimmillään olimme neljä kuukautta näkemättä. Meillä oli whatsapp ja skype. Voi noita onnen päiviä, kun tuli taas seuraavan tapaamisen aika! Mutta voi noita kyyneliä, kun tuli taas aika lähteä... Koko ajan oli ikävä toista. Etäsuhde oli vaikeaa, mutta itse asiassa kuitenkin helpompaa kuin olin kuvitellut. Sillä olin kuvitellut, etten ikinä edes pystyisi siihen, mutta olinkin vahvempi kuin luulin. Me olimme vahvoja.
Loppujen lopuksi aika lensi kuin siivillä. Nytpä päästäänkin nykyhetkeen; lähes 1,5 vuoden etäsuhteen jälkeen tein elämäni suurimman, ja myöskin vaikeimman, päätöksen ja aloin vakavasti harkita Ruotsiin muuttoa. Ja niinpä siinä kävi, nyt kirjoittelen tätä blogia täältä Ruotsista. :) Vaikea vieläkään uskoa, mutta yhdestä unelmastani tuli kuin tulikin totta!
Olisin kiitollinen jokaisesta kommentista ja mielipiteestä! :)

7 kommenttia:

 1. Oi kun ihana tarina kohtaamisestanne. Onnea ja siunausta elämäänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Ja sitä samaa myös Sinulle!

   Poista
 2. Ei sitä voi koskaan tietää, mitä seuraava hetki tuo tullessaan. Oli mukava lukea tapaamisestanne!

  VastaaPoista
 3. Jään seurailee! Voisitko tehä postauksia suomen ja ruotsin eroista? :) Asioita, mitä ruotsalaiset tekevät toisin kuin suomalaiset tai kumota suomalaisten ennakkoluuloja Ruotsista.

  Opiskeletko tällä hetkellä? Miten opiskelu on Ruotsissa erilaista? Oon ajatellut, et suorittaisin yhden yliopisto-harjoittelun ulkomailla ja Ruotsi on yks mun tän hetkisistä vaihtoehdoista :) Täytyis kielitaitoo vaan vähä parantaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Tuo olikin hyvä idea, ehdottomasti pistän aiheen mietintämyssyyn! :) En opiskele tällä hetkellä, Suomesta lähtiessä olin työelämässä, ja tarkoituksena olisikin alkaa pikku hiljaa etsiä työpaikkaa. Ainoa este tällä hetkellä vielä on tuo kielitaito, kun se ei ole kovin vahva. Mutta ehdottomasti noin muuten voin suositella Ruotsia ja harjoittelun suorittamista ulkomailla! Näkee ja kokee erilaisia asioita kuin Suomessa. Ja kyllä se kielitaito sieltä tulee, täytyy vain uskaltaa puhua virheistä välittämättä. :)

   Poista
 4. Voi miten ihana tarina :) Sitä ei tosiaan koskaan tiiä, mitä elämä heilauttaa eteen kun vaan uskaltaa pitää silmät auki ja mielen avoimena!

  VastaaPoista